10. heinä, 2021

Sulkapalloammattilaiselta usein kysyttyjä kysymyksiä vol 1

Miten valita sopiva maila monen testattavan mailan joukosta?

Tee testaaminen sokkotestinä. Älä ota minkäänlaista asennetta etukäteen mihinkään testattavaan mailaan.

Jos mahdollista, käytä mailaa oikeassa pelissä, sillä se paljastaa tietoa mailan ominaisuuksista ja sopivuudesta sinulle paljon enemmän, kuin pelkkä pallottelu.

Älä ota edes testiin mailaa, joka on liian kallis budjettiisin nähden.

Testaa myös joku edullisempi malli, mutta jätä parin- kolmenkympin mailat suosiolla pois.

Miksi talvella kuluu niin paljon enemmän sulkaisia palloja jokaisessa pelissä?

Kuiva ja viileä ilma ei ole kovinkaan suotuisa ympäristö pelata aitosulkaisella pallolla, joka kestää käyttöä paljon paremmin lämpimässä ja kosteassa. Ainoa apu on koettaa pitää pallot mahdollisimman kosteana koko käyttöiän ja tarvittaessa kostuttaa niitä lisää. Viileä vesihöyry ultraäänellä höyrystävästä kostuttajasta on parhaita tapoja tähän. Varo kuuman höyryn kanssa vaurioittamasta pallon liimauksia, jotka saattavat sulaa. Käytä palloja vasta vuorokausi höyryttämisen jälkeen! Käytä kostutuskorkkia!

Miksi jänteetkään eivät kestä talvella yhtä kauan kuin syksyllä?

Jänteet on suunniteltu käytettäviksi merkittävästi meidän ilmastoamme lämpimämmässä ja kosteammassa. Talvella jänteissä oleva kosteus jäätyy herkästi, mikä heikentää jänteen rakennetta.

Viileys saa jänteen polymeerien elastisuuden vähenemään ja se huono osuma pokan juureen on tuhoisa jänteille paljon helpommin, kuin kesäkeleissä. Vinkki: Lämmitä jänteet ja mailan kehys aina ennen peliä käsiesi välissä.

Miksi maksaisin hyvästä pallosta enemmän, kun tämä halvempi pallo tuntuu kestävän melkein yhtä hyvin?

Kestävyys on luonnollisesti hyvin olennainen tekijä pallon laadussa, mutta suurin merkitys on aina pelattavuudella. Mikäli pallon korkki on tehty täysin keinotekoisesta aineesta ilman minkäänlaista kerrosta aitoa korkkipuun korkkiainesta, ei pallo ole hallittavissa verkolla samalla tavalla, kuin aitokorkillinen versio. Edelleen on saatavissa monilla merkeillä pallolaatuja, joissa on aito luonnonkorkki. Ero pelattavuudessa on huikea.